Interview met AD Magazine

Marty Brugmans (55) uit Den Bosch, geluidstechnicus en technisch producent voor onder andere Concert at Sea, Hello Festival en festival ZAND. Is daarnaast vaste geluidsman bij Racoon.

,,Vaste prik tijdens Concert at Sea is het installeren van mijn fiets waarop ik het hele terrein rondrijd. Op de bagagedrager monteer ik een kratje voor al mijn materialen en op het stuur bevestig ik mascotte Japie, een plastic zeemeeuw. Dat doe ik zo al vijftien jaar. Zodra ik op de fiets stap en iedereen roept ‘heee, daar is Japie weer’, is voor mij het festival begonnen. Nu hangt Japie werkeloos aan de muur, te wachten op 2021.

Deze situatie zie ik als een overbruggingsperiode. Straks is er gewoon weer genoeg werk, wat doe ik in de tussentijd? Het heeft geen zin om maar verdrietig te zitten sippen, dan kom je in een neerwaartse spiraal terecht en dan lopen we straks allemaal bij de psycholoog. Al kan ik me goed voorstellen dat bedrijven die net hebben geïnvesteer in materiaal of een pand wel behoorlijk in de rats zitten.

Ik kan technisch tekenen en ben vrij handig, dus ik heb wat mensen gemaild of ze mijn diensten konden gebruiken. Verder vroeg een goede vriend of ik drie dagen in de week op zijn camping in Udenhout kon komen werken: lampjes ophangen, wifi regelen, kabels verleggen. Het is uitvoerend werk dat ik normaal zou uitbesteden, maar voor nu ben ik hartstikke blij dat ik het zo heb kunnen fiksen.

De rest van de tijd ben ik bezig met de muziek. Hiervoor zat ik zo’n drie avonden in de week achter een geluidstafel; die feeling wil ik niet verliezen. Dus ga ik in mijn kantoortje achter de schuiven zitten, start een nummer op en loop er doorheen alsof ik in een concertzaal zou staan. Ik moet toch een beetje fit blijven.”

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024

Thema door Anders Norén